Aamiaistimme joidenkin amerikkalaisten pimennysseuraajien kanssa. Heita on hotellissamme 65 kpl ryhma. Menevat katsomaan huomista pimennysta pohjoisemmas kuin me. Yksi kaveri poydassamme oli nahnyt jo 14 pimennysta. Sanoin vau. Tama mies sanoi, ettei se mitaan, tuo kaveri tuolla on nahnyt 23 pimennysta. En tiennyt mita sanoa. 14 kuulostaa normaalilta mutta 23?

Etsin myyntikojuista Dunhuangissa tarjolla olevia sanomalehtia katsoakseni onko niissa juttua pimennyksesta. Sanomalehtia (nayttivat muuten olevan viikoittaisia -- ei paivittaisia) oli ainakin nelja eri nimista, jotka selasin lapi. Koska kuvissa ei ollut mitaan pimennykseen viittaavaa, en ostanut lehtia.

Pimennysasiat ja -valmistelut eivat vieneet tanaan enempaa aikaa, joten kiertelimme satunnaisesti. Alla kuvasatoa.

1780726.jpg

Dunhuangin (paa)kadut ovat yleisesti siistit ja kukin koristellut. Ihmiset ovat hyvin puettuja ja kayttavat helteella paivanvarjoa.

1780735.jpg

Paakadulla nakee myos perinteisen kiinalaisia juttuja. Tama mies kuljettaa kananpoikia.

1780721.jpg

Jalkakaytaville on upotettu viiden metrin valein tallaisia laattoja (varjoni mittakaavan vuoksi). Kertokoon joku tietavampi mita nama merkitsevat? Arvaus: Laatat kertovat hallitsijadynastioiden vallanvaihdoksista -- alla oleva tapahtuma vuodelta 1101?

1780723.jpg

Muotiliikkeita on paljon. Taman kuvasin mallinuken vuoksi. Onko mauton vai ei, paattakaa itse.

1780728.jpg

Vanha kiinalainen rakennustapa yhdistyy moderneihin kerrostaloihin -- katon kulma kiertyy kohti taivasta.

1780720.jpg

Syon puikoilla jo kuin vanha tekija. Tassa katosi annos tofua. Tee kuuluu ateriaan eika maksa erikseen.

1780741.jpg

Polkupyora on kolmanneksi suosituin liikkumistapa omien jalkojen ja auton jalkeen. Polkupyoria on myos kolmipyoraisia, jotta voi kuljettaa enemman tavaraa. Toisinaan polkupyorassa on sahkomoottori.

1780734.jpg

Skootteri/moottoripyora on neljanneksi suosituin ajopeli -- nekin joskus hiljaisella sahkomoottorilla. Kuvassa myos Henri ja paikka Dunhuangin viereisen joen rantatie.

1780718.jpg

Aasejakin nakyy, mutta harvoin.

1780736.jpg

Sivukadulla pelataan porukassa korttia, neljastaan mahjongia tai kahdestaan tata pelia, jonka nimea en muista. Muistaako joku muu?

1780733.jpg

Helmi pohjalle. Joella kuljeskellessa loytyi seuraava nasta paikka. Ylitin joen laattojen paalla kavellen. Hieno oivallus, lapsien ja minun ilo!

Huomenna aikainen heratys ja bussilla kohti Jiayuguania, jossa pimennys. Henri kertoi juuri, etta ennuste lupaa aurinkoista saata ja 32 asteen lampoa. Miten kay, siita kertonee seuraava blogikirjaus...

Briefly in English. We ate breakfast with some Americans, of which one said this eclipse is his fourteenth. Wow, I said. He responsed it's nothing, that guy on the other table has seen 23. I was speechless. Photos: We spent time to walk around Dunhuang. The last photo is my favourite. It was nice to walk around river by using bolders in water.